De prijs van een montuur

De prijs van een montuur!

Een auto is een auto. Vier wielen, een motor, een stuur en een paar stoelen. Je rijdt er mee van A naar B en daar houdt het op. Zo maar een paar uitspraken die gemaakt zouden kunnen zijn door iemand die niet van auto’s houdt. En ze zijn nog waar ook! Toch stap ik liever in een Audi A8, met lederen bekleding en aandrijving op alle vier de wielen, dan in een Dacia Logan. Niet dat er iets mis is met die Dacia hoor. Althans, dat neem ik aan, want ik heb er nog nooit in gereden. Net zo min als in een Audi A8 Quatro, overigens. Net zo min als ik hebben de meeste kleine jochies ooit in een Audi A8 Quatro gereden. Noch in een Ferrari of een Dacia.

 

En toch dromen veel jochies over het rijden in een Ferrari. En niet één over het rijden in een Dacia.

Waarom zou dat zijn, denk je? Een bril is een bril. Een paar glazen, een metalen of plastic montuur er om heen en twee pootjes naar je oren. Je kijkt er mee en daar houdt het op. Of niet? Bovenstaand vergelijk tussen auto’s bracht ik natuurlijk niet voor niets ter sprake. Een zelfde vergelijk gaat namelijk ook op voor brillen. Tenminste, als je er van uit gaat dat je alleen maar beter wilt zien, met een bril. Vooral in China staan fabrieken waar, dank zij goedkope arbeid, duizenden zwarte, grijze of bruin gevlekte brillen spot goedkoop worden gemaakt.

Goedkope materialen worden in no-time veranderd in even goedkope brillen. De Dacia’s van brillenland…

Daar tegenover staan, veelal in Europa, de kleine fabrikanten. Zij maken, vaak grotendeels of zelfs volledig met de hand, kleine series monturen. Hiervoor gebruiken ze de beste materialen zoals Titanium, acetaat wat vaak jarenlang op de plank gelegen heeft, of zelfs hout. Het leidt geen twijfel dat deze monturen aanzienlijk meer kosten. De Audi’s A8 Quatro of zelfs Ferrari’s van brillenland…

 

2017 is net drie maanden oud en diverse media hebben reeds meerdere keren de prijs van een bril onder de aandacht gebracht.

Waar men echter aan voorbij gegaan lijkt te zijn is een kritisch oordeel over de kwaliteit en oorsprong van het product, in plaats van appels met peren te vergelijken. Iedereen begrijpt waarom een Audi A8 zo veel meer kost dan een Dacia. Toch?

 

In welke auto zou jij het liefst rijden? En waarom?

 

Edwin.

Reacties

comments